lördag 11 januari 2014

Spaghetti all'amatriciana



Jag är nog väldigt lättpåverkad av reklam. Framför allt när jag blir exponerad av reklam för ätbara grejer. Exempelvis så börjar signalerna i hjärnan gå på högvarv varje gång jag ser en reklam för hamburgare på TV, jag inser just då att jag är i ett kraftigt behov av just den hamburgaren. När jag sakta börjar inse att det inte är realistiskt för mig att få den burgaren så länge jag ligger kvar i soffan så börjar mitt intresse återigen att svalna för att sedan försvinna helt. Suget kvarstår därför bara i några minuter vilket innebär att jag trots min lättleddhet ändå är en ganska otacksam mottagare för reklammakarna. Något som påverkar mig betydligt mer är när jag blir exponerad av indirekt och återkommande "reklam" som ofta förekommer på film. Tidigare har jag skrivit om att jag två dagar efter att ha tittat på filmen "Maffiabröder" kände ett så stort sug efter italienska köttbullar i tomtsås att jag var tvungen att laga rätten akut, detta för att dom i filmen återkommande berättade om hur fantastiskt gott det var med italienska köttbullar.

Nu var det dags igen. Efter att ha spenderat stora delar av julledigheten med att sträckkolla på serien Homeland fick jag nys om en för mig ny rätt i Spaghetti all'amatriciana. En av rollkaraktärerna berättade hur fantastiskt god den här spagettin var och jag trodde och kände att varje ord var sant, trots att jag inte visste vad det var. Efter 5-10 minuter googlande så var jag slutligen helt övertygad om att det faktiskt var just Spaghetti all'amatriciana som jag var sugen på.


Det här behöver vi (4 personer):

140 g bacon/pancetta

1 burk körsbärstomater (ca 400-500 g)

0,5 st chili

1 solo vitlök

1 msk olivolja

500 g bucatini (tjockare spagetti)

1-2 dl riven parmesanost

1 knippde persilja

Salt och peppar


Så här gör vi:

1. Börja med att koka upp saltat vatten till spagettin, koka sedan bucatinin enligt anvisningarna på paketet.

2. Skär bacon/pancettan i strimlor, finhacka vitlöken och chilin. Stek bacon/pancettan knaprigt, lägg därefter i vitlöken och chilli som får stekas med tills de mjuknar något utan att få färg. Häll därefter på olivoljan och körsbärstomtaterna som du sedan krossa en och en med en träslev för att få det mer såsigt. Låt puttra tills pastan är färdig.

3. Under tiden pastan och såsen kokar river du parmesanosten och finhackar persiljan. När pastan och såsen är klar ringlar du över parmesan och persilja och serverar direkt. Lätt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar