Det här behöver vi (4 personer):
Tagliatelle för 4 personer (se mängd på paketet)
100 g torkad Karljohansvamp
2 vitlöksklyftor
Stuvad spenat
500 g färsk/fryst bladspenat
1 msk torrt vitt vin (kan uteslutas)
1 schalottenlök
1,5 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
2 msk smör
Salt och peppar
Tillbehör
Parmesanost
Så här gör vi:
1. Lägg den torkad svampen i blöt i 5 minuter eller enligt anvisningar på paketet.
2. Koka spenaten i vatten 1-2 minuter, skölj sedan med kallt vatten och låt rinna av. Grovhacka svampen och finhacka vitlöken och fräs tillsammans med en klick smör i en stekpanna tills den fått fin färg och blivit krispig, smaka av med salt och peppar. Ställ sedan svampen åt sidan.
3. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
4. Mixa spenaten och schalottenlöken i en matberedare, hetta upp en stekpanna och lägg i smöret och fräs sedan spenaten och löken 1-2 minuter på medelhög värme, rör om ofta.
5. Pudra över vetemjölet, rör om och häll sedan på grädden och eventuellt vin. Låt koka under omrörning ca 5 minuter. Häll på mer grädde eller mjölk om spenaten blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.
6. När pastan är klar och vatten är avhällt blanda ner svampen och rör om. Servera sedan pastan med den gräddstuvade spenaten och toppa med en rejäl laddning parmesantost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar