Battle of the burgers

Idén var bra. Men då jag under många år endast lyckats utforska 2  hamburgare så kommer jag att slopa projektet.


Här jagar jag receptet på den optimala hemmagjorda hamburgaren. Det kommer att tillagas, prövas, recenseras och betygsättas.

En hamburgare är ofta en värdemätare på hur bra en restaurang är - ju godare hamburgare desto bättre restaurang. Detta är givetvis ett helt ovetenskapligt antagande, men det ligger lite i det.  Däremot så vill jag också kunna göra den bästa hamburgaren hemma, så då och då kommer jag ge mig på ett försök att tillaga den absolut godaste hamburgaren. Jag kommer att använda olika kött, dressingar och bröd för att hitta den absolut bästa kombon, i min mening. Förmodligen kommer jag aldrig att bli nöjd men jag kommer att försöka.

Så fort jag gör en hamburgare kommer jag att lägga upp den på bloggen men även bedöma och betygsätta de olika burgarna, det hade jag tänkt att göra här. Då jag inte gör hamburgare varje dag så lär uppdateringen här bli något slö, men men. Den som väntar på något gott..



Topplistan

1. Rökig cheesburgare med cheddarstomp

Nu är vi på banan. Det är nog högrev som är grejen när det gäller hamburgare, helt klart. Smaken av högrev är egentligen god som den är men genom att krydda upp den en aning med den rökiga såsen tycker jag ändå inte att man vanhelgar högreven utan bara piffar till den lite. Bra burgare, kort och gott.



Det första försöket blev okej, inte bra och inte dåligt - okej. Köttet Shoulder Cloud som på svenska kallas benfri bog var sådär, lite segt och i min mening inte alls optimalt för burgare. Men jag noterar detta och går vidare i min jakt. Men så här i inledningen så plockar ju denna burgaren hemma första platsen, helt utan konkurrens - bokstavligt talat.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar