söndag 9 december 2012

Texas Longhorn

"Vegetarian" that's an old indian word for bad hunter"
Dessa ord är de första jag möts av när jag går in för att ta del av menyn på Texas Longhorn. Med de orden har de sålt in hela sin verksamhet hos mig. Jag kan helt enkelt inte bli besviken, oavsett vad. Och hur skulle man kunna bli det (om man nu inte är vegetarian då vill säga)?  Jag har besökt Texas Longhorns restaurang i Göteborg och nu senast i Norrköping och jag måste säga att jag är väldigt ledsen över att kedjan inte finns i Kalmar. Kolgrillat kött och hamburgare serverade med pommes/bakpotatis och deras egna steaksauce, det blir inte mycket bättre än så. Om du är sugen på kött så kan jag faktiskt inte tänka mig något bättre ställe. Att de dessutom erbjuder detta till mer än hyfsade priser gör bara stället ännu bättre. 


Ett annat trevligt inslag är deras utbud av dricka. Givetvis har dom det allra vanligaste utbudet men dom varvar det med ett flertal amerikanska ölsorter som stärker intrycket ännu lite till. En rolig detalj är att de serverar sitt egna öl Philthy Phil's som är en amerikansk pale ale som på plats är fantastiskt god men som hemma i soffan förmodligen bara skulle vara god. Men en kul grej helt klart. Vill du testa utan att ha ett Texas Longhorn i närheten kan du beställa hem ölet från Systembolaget. Philthy Phil's American Pale Ale har nr 89885 på systembolaget och kostar 25,90 kr.

Eftersom Texas Longhorn specialiserat sig på kött så är de givetvis väldigt duktiga på att tillaga detta. Det märks att de inte bara brassat på köttet 2-3 min på varje sida och sedan serverar det i god tro att det faktiskt är medium rare, vilket ibland verkar vara fallet på vissa ställen. Här vet dom. Det gillar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar